
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
200 gramów
100 gramów
50 gramów
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
20 gramów
50 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule, czosnek i ostrą paprykę pokrój w kostkę. Podsmaż na oliwie w dużym garnku. Marchew, selera i pomidory również pokrój w kostkę, dodaj do pozostałych warzyw i smaż przez chwilę.

Krok 2
Całość zalej 1,5 litrem zimnej wody. Pokrój fasolkę szparagową na centymetrowej długości kawałki, po czym dodaj do zupy.

Krok 3
Zupę doprowadź do wrzenia. Gotuj przez około 30 minut na wolnym ogniu. Następnie posiekaj liście szpinaku i bazylii, dodaj do zupy wraz z pozostałymi przyprawami (oregano, majerankiem i szałwią). Dodaj również 2 kostki Knorr .

Krok 4
Zupę gotuj jeszcze przez kilka minut. Podawaj z porcją posiekanych suszonych pomidorów, podpieczonych orzeszków piniowych oraz odrobiną świeżo startego parmezanu.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej