
Składniki
12 sztuk
20 gramów
1 sztuka
1 łyżka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w łupinach na półmiękko, obierz i przepuść przez maszynkę.
Krok 4
Masę ziemniaczaną dopraw skruszonymi Mini kostkami Czosnek Knorr.
Krok 2
Grzyby namocz w 3 szklankach zimnej wody na 3 godziny. Następnie ugotuj je w tej samej wodzie.
Krok 3
Ugotowane grzyby drobno pokrój, obsmaż na patelni i dodaj do ziemniaków.
Krok 5
Dodaj jajko i wymieszaj by powstałe jednolite ciasto.
Krok 6
Ciasto rozwałkuj i krój pasma na grzanki.
Krok 7
Smaż na maśle i podawaj z Sosem w słoiku Śmietanowo-grzybowym Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej