Ziemniaczane grzanki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaczane grzanki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

20 gramów

1 sztuka

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w łupinach na półmiękko, obierz i przepuść przez maszynkę.

Krok 4

Masę ziemniaczaną dopraw skruszonymi Mini kostkami Czosnek Knorr.

Krok 2

Grzyby namocz w 3 szklankach zimnej wody na 3 godziny. Następnie ugotuj je w tej samej wodzie.

Krok 3

Ugotowane grzyby drobno pokrój, obsmaż na patelni i dodaj do ziemniaków.

Krok 5

Dodaj jajko i wymieszaj by powstałe jednolite ciasto.

Krok 6

Ciasto rozwałkuj i krój pasma na grzanki.

Krok 7

Smaż na maśle i podawaj z Sosem w słoiku Śmietanowo-grzybowym Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaczane grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaczane grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaczane grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaczane grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaczane grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaczane grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaczane grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaczane grzanki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej