
Składniki
1 kilogram
2 sztuki
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wyszoruj ziemniaki.
Krok 2
Przekrój na pól, nie obierając. Ułóż przeciętymi powierzchniami do dołu na natłuszczonej blaszce.
Krok 3
Piecz w temperaturze 180 stopni przez 40minut.
Krok 4
Oprósz skruszonymi Mini kostkami Pietruszka Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej