Ziemniaki z pieca przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaki z pieca

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wyszoruj ziemniaki.

Krok 2

Przekrój na pól, nie obierając. Ułóż przeciętymi powierzchniami do dołu na natłuszczonej blaszce.

Krok 3

Piecz w temperaturze 180 stopni przez 40minut.

Krok 4

Oprósz skruszonymi Mini kostkami Pietruszka Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki z pieca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki z pieca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki z pieca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki z pieca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki z pieca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki z pieca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki z pieca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaki z pieca - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej