Sznycel z kurczaka - z piersią: przepis z sałatą | Przepisy.pl pixel

Złoty sznycel z kurczaka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
135 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

56 osób wydrukowało

Pobierz pdf

121 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 sztuki

500 gramów

2 sztuki

30 mililitrów

1 sztuka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka umieść pomiędzy dwoma warstwami folii spożywczej i za pomocą młotka do schabowego rozbij ją.

Krok 2

Rozdrobnij kostki Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr i natrzyj otrzymaną przyprawą piersi z kurczaka.

Krok 3

Roztrzep jajka.

Krok 4

Panieruj piersi w jajku i bułce tartej, a następnie smaż na rozgrzanej patelni z olejem.

Krok 5

Złociste piersi z kurczaka podawaj z liśćmi sałaty rzymskiej i pomidorkami cherry na boku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Złoty sznycel z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Złoty sznycel z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Złoty sznycel z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Złoty sznycel z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Złoty sznycel z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Złoty sznycel z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Złoty sznycel z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Złoty sznycel z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Spagetti z tyńczykiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Złoty sznycel z kurczaka Złoty sznycel z kurczaka

Soczysty sznycel z kurczaka to prawdziwy rarytas wśród propozycji obiadowych. Szybko znika z talerzy i zachwyca smakiem. Spróbuj naszej receptury na przygotowanie tego dania, a z pewnością miło się zaskoczysz. Z łatwością skomponujesz mięso z dodatkami i zaserwujesz dla siebie i bliskich danie doskonałe. Chcesz poznać sprawdzony przepis na sznycel z kurczaka? Jesteś w dobrym miejscu!

Dla kogo?

Złocisty sznycel jest strzałem w dziesiątkę dla fanów mięs. To pyszne danie wyróżnia się smakiem, aromatem i chrupiącą panierką. Same plusy, o których już niedługo możesz się przekonać. A może masz wśród swoich bliskich wybredne osoby? Sznycel z kurczaka może okazać się złotym środkiem w Twojej kuchni. Zaledwie pół godziny i zaserwujesz danie, które zadowoli wszystkich.

Na jaką okazję?

Nie potrzebujesz okazji, by przygotować sznycel z fileta z kurczaka. Możesz podać go na codzienny obiad dla swojej rodziny. Nie myśl jednak, że sznycel nie sprawdzi się na większych uroczystościach. Podaj go na urodzinach lub imieninach, a z pewnością zbierzesz mnóstwo pochwał. To uniwersalne danie powinno przypaść do gustu każdemu. Nie zapomnij o dodatkach, np. ziemniakach i buraczkach na ciepło.

Czy wiesz, że?

Sznycel z piersią z kurczaka jest popularny w wielu krajach. W każdym zakątku świata jest on przygotowywany z różnych rodzajów mięs. Możemy zjeść sznycle z wieprzowiny, drobiu, wołowiny i baraniny. Jaki rodzaj mięs jest Twoim ulubionym?

Dla urozmaicenia:

Sznycla zaserwuj z pysznymi dodatkami. Co powiesz na frytki lub ziemniaki? Gwarantujemy, że to dobry wybór! Równie dobrze sprawdzą się warzywne dodatki. W szczególności polecamy buraczki na ciepło, które zachwycą Cię aromatem. Pycha! Życzymy udanego gotowania i smacznego!