
Składniki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bardzo lubię smak imbiru, dlatego gdy gotuję tę zupę, dodaję go trochę więcej, niż w przepisie. Oczywiście zawsze używam imbiru świeżego, który fajnie szczypie w język.
Krok 2
Zagotuj 500 ml wody, wrzuć kostki rosołowe, wymieszaj i gotuj minutę. W garnku rozgrzej oliwę, podsmaż marchewkę, cebulę, brokuły, imbir, chili i czosnek. Wlej rosół i gotuj, aż warzywa zmiękną. Dodaj mleko kokosowe, przypraw sosem rybnym, sokiem z limonki i olejem sezamowym. Możesz też dodać więcej imbiru. Udekoruj różyczkami brokułów.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej