
Składniki
300 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
150 gramów
100 gramów
2 sztuki
3 szczypty
1 szczypta
2 szczypty
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron.
Krok 2
Pokrój na drobną kostkę warzywa.
Krok 3
Wrzuć pokrojone warzywa na patelnię.
Krok 4
Przypraw warzywa - wedle uznania.
Krok 5
Na patelnię dolewaj co jakiś czas nieco wody i smaż/gotuj warzywa aż odpowiednio zmiękną - ok. 25 min.
Krok 6
Na patelnię wrzuć serek topiony i mozzarellę i wymieszaj.
Krok 7
Odcedź makaron.
Krok 8
Wyłóż makaron na talerz i połóż na niego zawartość patelni.
Krok 9
Całość możesz również wymieszać i ozdobić czymś zielonym ;)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej