Buraczany szał przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Buraczany szał

Autor: Rafał

ratingratingratingratingrating

101

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

98 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

150 gramów

100 gramów

2 sztuki

3 szczypty

1 szczypta

2 szczypty

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron.

Krok 2

Pokrój na drobną kostkę warzywa.

Krok 3

Wrzuć pokrojone warzywa na patelnię.

Krok 4

Przypraw warzywa - wedle uznania.

Krok 5

Na patelnię dolewaj co jakiś czas nieco wody i smaż/gotuj warzywa aż odpowiednio zmiękną - ok. 25 min.

Krok 6

Na patelnię wrzuć serek topiony i mozzarellę i wymieszaj.

Krok 7

Odcedź makaron.

Krok 8

Wyłóż makaron na talerz i połóż na niego zawartość patelni.

Krok 9

Całość możesz również wymieszać i ozdobić czymś zielonym ;)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Buraczany szał - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Buraczany szał - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Buraczany szał - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Buraczany szał - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Buraczany szał - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Buraczany szał - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Buraczany szał - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Buraczany szał - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej