Zupa kalafiorowo ziemniaczana z kaszą manną
łatwe
42 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
3 sztuki
3 łyżki
2 szklanki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
3 łyżki
1 szklanka
1 szklanka
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bulion na włoszczyźnie Knorr rozpuszczamy w 8 szklankach wrzątku.
Krok 2
Do bulionu dodajemy ziemniaki, marchewkę, seler i pietruszkę. Gotujemy 20 minut. Następnie dodajemy kalafiora, fasolkę i koperek. Gotujemy kolejne 10 minut. Na koniec dodajemy kaszę i od czasu do czasu mieszając gotujemy 5 minut.
Krok 3
Na koniec zupę zabielamy śmietaną, doprawiamy do smaku i gotujemy nie dłużej niż 2-3 miuty.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej