Zupa kokosowo-bananowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa kokosowo-bananowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

500 mililitrów

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni roztop masło*, wymieszaj z cukrem i dodaj banany. Smaż do uzyskania złotego koloru.

Krok 2

Zagotuj mleko kokosowe, dodaj banany i wiórki.

Krok 3

Migdały upraż i posyp zupę. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa kokosowo-bananowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa kokosowo-bananowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa kokosowo-bananowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa kokosowo-bananowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa kokosowo-bananowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa kokosowo-bananowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa kokosowo-bananowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa kokosowo-bananowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej