
Składniki
1 sztuka
20 dekagramów
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotowujemy potrzebne składniki: ścieramy żółty ser, oraz młodą cukinię razem ze skórką.
Krok 2
Zagotowujemy pół litra wody, dodajemy bulion na włoszczyźnie Knorr, wsypujemy utarty ser żółty i za pomocą trzepaczki kuchennej doprowadzamy do rozpuszczenia się sera (trzeba uważać by ser nie przykleił się do dna garnka).
Krok 3
Następnie dodajemy startą cukinię, zostawiając troszkę do dekoracji, doprawiamy szczyptą chili i gałką muszkatołową, chwilkę gotujemy.
Krok 4
Ściągamy garnek, ustawiamy na desce i za pomocą blendera wszystko dokładnie miksujemy, stawiamy na gazie i jeszcze raz zagotowujemy.
Krok 5
Przelewamy do 2 miseczek, obsypujemy pieprzem kolorowym i dekorujemy świeżą cukinią.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej