
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotować bulion w 0,5 l wody. Paprykę pokroić, wyrzucić gniazda nasienne. Opiec w piekarniku przez 20 minut, aż zacznie mięknąć i brązowieć.
Krok 2
Do bulionu dodać paprykę i obranego ze skórki, pokrojonego pomidora. Gotować do miękkości, a następnie zmiksować. Odparować nadmiar wody.
Krok 3
Podawać z kawałkami mozarelli.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej