Zupa pijacka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pijacka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

0.5 łyżki

1 szczypta

0.5 łyżki

5 szklanek

150 gramów

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Majeranek, oregano, rozmaryn wrzuć do miseczki i zalej zimną wodą.

Krok 2

Boczek i kromki pokrój na kostkę, a cebulę posiekaj.

Krok 3

Do rondla wrzuć boczek i chwilę podsmaż.

Krok 4

Dodaj cebulę i smaż do momentu, gdy zbrązowieje. Teraz wrzuć tosty i wymieszaj.

Krok 5

Rondel wstaw do piekarnika nagrzanego do 175 stopni C. Piecz przez 15 minut.

Krok 6

Zioła odsącz z wody. Składniki z rondla przerzuć do garnka, wlej bulion i dodaj zioła.

Krok 7

Zupę gotuj przez godzinę na małym ogniu. Na koniec dopraw pieprzem i solą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pijacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pijacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pijacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pijacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pijacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pijacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pijacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pijacka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej