Aromatyczna zupa ziołowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczna zupa ziołowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
252 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

118 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1.25 litra

3 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

6 sztuk

1.5 litra

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zioła namocz i odcedź. Cebule posiekaj.

Aromatyczna zupa ziołowa - Krok 1

Krok 2

Boczek pokrój w kostkę i wysmaż.

Aromatyczna zupa ziołowa - Krok 2

Krok 3

Dodaj cebulę i smaż, aż zbrązowieje. Tosty pokrój w drobną kostkę i dodaj.

Aromatyczna zupa ziołowa - Krok 3

Krok 4

Wstaw rondel na kwadrans do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.

Aromatyczna zupa ziołowa - Krok 4

Krok 5

Składniki włóż do innego garnka, zalej bulionem przygotowanym z wody i kostki Knorr, dodaj zioła. Gotuj godzinę na małym ogniu. Dopraw.

Aromatyczna zupa ziołowa - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna zupa ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna zupa ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna zupa ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna zupa ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna zupa ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna zupa ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna zupa ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczna zupa ziołowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Aromatyczna zupa ziołowaAromatyczna zupa ziołowa

Być może ta potrawa zagości w twoim domu na dłużej. Aromatyczna zupa ziołowa to propozycja na pyszny obiad lub oryginalną przystawkę. Jej smak przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom wyrazistych potraw. Mocny i korzenny smak rozmarynu łączy się tu z lekko gorzkawym oregano. Do tego słodko-sosnowy aromat majeranku i cebula – takiemu połączeniu nikt się nie oprze. Zupę ziołową przyrządzisz na bazie bulionu i wysmażonego boczku, który idealnie uzupełnia całą gamę smaków i aromatów tej zupy. Danie podawaj na gorąco, z grzankami własnej roboty. Do ich przygotowania użyj tostów pszennych. Pokrój je w kostkę, a następnie dodaj do podsmażanej cebulki i boczku. Dzięki temu zyskają niepowtarzany aromat. Aby grzanki były chrupkie, wstaw je na kwadrans do piekarnika i przełóż do miski. Następnie zalej bulionem, dodaj zioła i gotowe.