Zupa warzywna z kalafiorem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa warzywna z kalafiorem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
33 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

1 sztuka

0.5 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa obieramy i myjemy.

Krok 2

Marchew i korzeń pietruszki kroimy w słupki. Kalafior dzielimy na małe różyczki.

Krok 3

Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr wrzucamy do garnka z gotującym się litrem wody. Dodajemy warzywa. Gotujemy aż będą miękkie.

Krok 4

Doprawiamy do smaku. Podajemy posypane posiekaną natką pietruszki.

blue_megi blue_megi

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa warzywna z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa warzywna z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa warzywna z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa warzywna z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa warzywna z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa warzywna z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa warzywna z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa warzywna z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej