Zupa z brokułów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z brokułów

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
237 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

80 osób wydrukowało

Pobierz pdf

250 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

50 gramów

5 gramów

100 gramów

10 gramów

0.5 litra

1 sztuka

200 gramów

15 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój cebulę i seler na małe kawałki.

Krok 2

Rozgrzej olej w dużym garnku i podsmaż na średnim ogniu cebulę oraz seler. Po 3 minutach dodaj posiekany czosnek.

Krok 3

Dodaj gorącą wodę i kostkę Bulion na włoszczyźnie Knorr. Całość zagotuj.

Krok 4

Dodaj brokuły rozdrobnione na mniejsze kawałki i gotuj przez 5-7 minut.

Krok 5

Dodaj listki mięty i zmiksuj zupę na gładki krem. Podawaj w miseczkach z kawałkami sera ricotta.

przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli masz jakiś stary chleb, możesz zrobić pyszne grzanki do zupy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z brokułów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Włoska zupa z soczewicy
czas przygotowania
35 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa z brokułówZupa z brokułów

„Zielono mi!”. A Tobie? Z naszym przepisem na pyszną, sycącą, a przede wszystkim zupę z brokułów, udzieli Ci się ta pogodna, wiosenna atmosfera! Nie wahaj się! Do dzieła!

Dla kogo? Dla osób ceniących sobie proste rozwiązania. Wystarczy kwadrans, by wyczarować wyśmienitą w smaku i bardzo aromatyczną zupę.

Na jaką okazję? Na co dzień! To świetna propozycja na szybki i pożywny obiad, do którego zasiądą zarówno najstarsi, jak i najmłodsi domownicy.

Dla urozmaicenia: Zupa z brokułów smakuje wyśmienicie w towarzystwie grzanek. Do ich przygotowania możesz użyć nawet czerstwego chleba, który od kilku dni zalega w kuchennym chlebaku.

Czy wiesz, że? Surowe brokuły to jedno z cenniejszych źródeł witaminy C. Pod względem jej zawartości można umieścić ten produkt na podium. Wystarczy jedynie 100 g tego warzywa, by pokryć dzienne zapotrzebowanie na tę witaminę. Wyprzedza nawet cytrynę czy truskawkę!