
Składniki
150 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
20 gramów
2 łyżki
500 gramów
1.5 litra
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brukselkę oczyść, opłucz, zalej wywarem i ugotuj.
Krok 2
Następnie przetrzyj, wlej śmietanę wymieszaną z mąką i chwilę pogotuj.
Krok 3
Połącz z żółtkami i posiekaną natką pietruszki. Dopraw.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej