Zupa z pszenicą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z pszenicą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

4 łyżki

5 sztuk

null

null

1 pęczek

200 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pszenicę namocz i pozostaw na noc.

Krok 2

Następnego dnia ugotuj ją w świeżej wodzie.

Krok 3

W drugim garnku ugotuj startą jarzynę i ziemniaki pokrojone w kostkę. Przypraw.

Krok 4

Gdy pszenica będzie miękka dodaj ją do zupy. Dodaj olej i przypraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z pszenicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z pszenicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z pszenicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z pszenicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z pszenicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z pszenicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z pszenicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z pszenicą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej