Zupa z soczewicy na wędzonce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z soczewicy na wędzonce

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

null

null

null

null

null

250 gramów

1 łyżeczka

2 łyżki

1 szklanka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaną cebulę podsmaż na łyżce oliwy, dodaj przepłukaną soczewicę, suszony grzyb, ziele angielskie i liść laurowy.

Krok 2

Całość zalej 1 l wody i zagotuj. Po 20 minutach dodaj włoszczyznę i boczek wędzony. Gdy boczek będzie miękki pokrój go w kostkę i wrzuć z powrotem.

Krok 3

Mąkę przesmaż na łyżce oliwy i zagęść zupę. Dopraw przetartym czosnkiem, solą, pieprzem i majerankiem.

Krok 4

Zupa dobrze smakuje z grzanek z ciemnego chleba.

przepisy.pl

Dobra rada:

Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z soczewicy na wędzonce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z soczewicy na wędzonce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z soczewicy na wędzonce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z soczewicy na wędzonce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z soczewicy na wędzonce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z soczewicy na wędzonce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z soczewicy na wędzonce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z soczewicy na wędzonce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zapiekanka Marynarza
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej