Zupa ziemniaczana na bulionie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa ziemniaczana

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka wlej 2 litry wody, za gotuj, dodaj bulion Knorr oraz obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki.

Krok 2

Gotuj 15-20 minut, aż ziemniaki będą miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa ziemniaczanaZupa ziemniaczana

Smaczne danie, które przygotujesz szybko z zaledwie trzech składników – wody, ziemniaków oraz bulionu. Zupa ziemniaczana jest łagodna w smaku i daje możliwość uzupełniania jej ulubionymi dodatkami. Aby ją przyrządzić, wystarczy zagotować bulion, a następnie dodać do niego pokrojone w kostkę ziemniaki, jeszcze przez chwilę gotując całość, i przyprawić. Tak przygotowaną zupę możesz posypać natką pietruszki, posiekaną kolendrą lub szczypiorkiem. Miłośnicy zabielanych zup, mogą podawać popularną kartoflankę z kleksem śmietany na wierzchu. Potrawę często uzupełnia się również innymi warzywami, na przykład pokrojoną w plasterki marchewką, kalafiorem, pietruszką lub zielonym groszkiem. Dodaj też do niej młody szpinak i pomidory bez skórki oraz koperek, dzięki temu zupa nabierze nieco innego wyrazu. Do zupy ziemniaczanej świetnie sprawdzą się majeranek, tymianek lub oregano. Przygotuj potrawę ze swoimi ulubionymi dodatkami. Koniecznie sprawdź nasz przepis na to proste danie! Życzymy smacznego.