Żurek prawie ekspresowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żurek prawie ekspresowy

Autor: Piotrek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szczypty

2 plastry

1 opakowanie

1 sztuka

25 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę kroimy w plastry, szynkę w kostkę, a z farszu na domową kiełbasę formujemy klopsiki. Zagotowujemy 250 ml wody, dodajemy mięsne składniki i gotujemy. Gdy klopsiki są gotowe przekładamy je do osobnej miseczki.

Żurek prawie ekspresowy - Krok 1

Krok 2

Opakowanie żurku ekspresowego Knorr mieszamy z 250 ml zimnej wody i wlewamy do garnka z kiełbasą i szynką, doprawiamy majerankiem i gotujemy wg opisu na opakowaniu.

Żurek prawie ekspresowy - Krok 2

Krok 3

Żurek rozlewamy do miseczek wraz z kiełbasą i szynką, dodajemy klopsiki, oraz połówki jajek. Dla chętnych podajemy z duszonymi kartoflami, podanymi na osobnym talerzu. .

Żurek prawie ekspresowy - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żurek prawie ekspresowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żurek prawie ekspresowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żurek prawie ekspresowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żurek prawie ekspresowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żurek prawie ekspresowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żurek prawie ekspresowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żurek prawie ekspresowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żurek prawie ekspresowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej