Przepisy na Torty dla dzieci
15 przepisów
Filtrowanie: wyczyść filtry
Sortowanie:
Przepisy (15) 
trudne
łatwe
średnie
średnie
łatwe
średnie
łatwe
łatwe
łatwe
średnie
trudne
Ciekawostki i porady
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej
Torty dla dzieci
Nie od dziś wiadomo, że dzieci uwielbiają słodycze. Na wyjątkową okazję lub bez względu na okoliczności, możesz przygotować dla nich pyszny tort. W upalne dni świetnie sprawdzi się w tej roli chociażby sernik. Mocno schłodzony i podany z gałkami lodów, będzie słodki i orzeźwiający. W łatwy sposób przyrządzisz go z warstw biszkoptu oraz masy serowej. Miękki i puszysty biszkopt upiecz na bazie mąki, jajek, margaryny i proszku do pieczenia. By był bardziej sprężysty, oddzielnie utrzyj i ubij ze sobą jajka oraz margarynę. Jeśli chcesz, aby był wilgotny, nasącz go sokiem z cytryny lub kwaskiem cytrynowym, także z dodatkiem cukru pudru. Gdy nie masz zbyt wiele czasu, biszkopt zastąp małymi, gotowymi ciastkami biszkoptowymi. Skrusz je i zmieszaj z margaryną lub w całości wyłóż nimi tortownicę. W takiej formie nadal będą sprawdzać się jako stabilny spód dla tortu. Masę przygotuj ze zmielonego z cukrem twarogu. Ewentualnie zastąp go serkami homogenizowanymi o dowolnym smaku. Uniwersalny jest śmietankowy oraz waniliowy. Opcjonalnie część serka zmieszaj z kakao – dzięki temu uzyskasz dodatkową warstwę o innej kolorystyce. Na wierzch takiego tortu najlepiej położyć kolorową galaretkę. Do ozdoby wykorzystaj świeże owoce. Doskonale skomponują się np. jagody, maliny i porzeczki. Apetycznie będą wyglądać także kawałki kiwi, banana oraz winogron. Jeśli szukasz alternatywy dla masy serowej, użyj słodkiego kremu na bazie mascarpone. Chcesz dodać czekoladę? Rozpuść gotową tabliczkę (dowolnie: czekolady deserowej, mlecznej lub gorzkiej) w kąpieli wodnej lub wymieszaj kakao z cukrem. Następnie połącz ze słodką śmietanką i margaryną do pieczenia. Zmiksuj, aby uzyskać gładką, aksamitną konsystencję. Zamiast czekolady, wypróbuj także wersję z drobno zmielonymi orzechami, wiórkami kokosowymi lub wanilią. Tort udekoruj według uznania. Ozdób go lukrową polewą, posyp migdałami lub udekoruj drażami, piankami czy karmelizowanymi owocami. Pamiętaj o tym, że możesz nadawać swoim wypiekom różne kształty. Koniecznie wypróbuj którąś z naszych propozycji.