Pieczeń rzymska z sosem borowikowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczeń rzymska z sosem borowikowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

6 sztuk

1 sztuka

10 gramów

1 szczypta

1 szczypta

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj drobno, dodaj do mięsa wraz z 2 jajkami, oraz dobrze odciśniętą bułką, wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem. Podziel na 2 części.

Krok 2

Pozostałe jajka ugotuj na twardo, wystudź i obierz.

Krok 3

Wysmaruj prostokątną brytfankę tłuszczę, ułóż mięso na spodzie. Na środku połóż jajka i posyp je pietruszką, przykryj resztą masy mięsnej.

Krok 4

Piecz w rozgrzanym piekarniku w temp. 180 C 50 min.

Krok 5

Podawaj z Sosem Knorr przygotowanym zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczeń rzymska z sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczeń rzymska z sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczeń rzymska z sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczeń rzymska z sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczeń rzymska z sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczeń rzymska z sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczeń rzymska z sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczeń rzymska z sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej