
Składniki
500 gramów
1 sztuka
null
2 łyżki
null
0.5 sztuki
1 łyżeczka
null
null
2 sztuki
4 sztuki
1 łyżeczka
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w paski, chilli posiekaj, imbir zetrzyj na tarce.
Krok 2
Rozdrobnij liście ziół i zagnieć w moździerzu.
Krok 3
Kalafior podziel na różyczki,a ziemniaki pokrój w kostkę.
Krok 4
Piekarnik nagrzej do temperatury 200 stopni.
Krok 5
Na patelni i podsmaż cebul,e chilli, imbir i zioła, gorczycę, kurkumę i kmin. Smaż 8 minut.
Krok 6
Następnie dodaj ziemniaki, wiórki kokosowe, kalafior i podsmaż. Wlej 1,5 litra wody, doprowadź do wrzenia i gotuj do chwili, gdy warzywa zmiękną.
Krok 7
Następnie przełóż wszystko do naczynia żaroodpornego i piecz 20 minut w piekarniku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej