Aloo Gobhi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aloo Gobhi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

null

2 łyżki

null

0.5 sztuki

1 łyżeczka

null

null

2 sztuki

4 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w paski, chilli posiekaj, imbir zetrzyj na tarce.

Krok 2

Rozdrobnij liście ziół i zagnieć w moździerzu.

Krok 3

Kalafior podziel na różyczki,a ziemniaki pokrój w kostkę.

Krok 4

Piekarnik nagrzej do temperatury 200 stopni.

Krok 5

Na patelni i podsmaż cebul,e chilli, imbir i zioła, gorczycę, kurkumę i kmin. Smaż 8 minut.

Krok 6

Następnie dodaj ziemniaki, wiórki kokosowe, kalafior i podsmaż. Wlej 1,5 litra wody, doprowadź do wrzenia i gotuj do chwili, gdy warzywa zmiękną.

Krok 7

Następnie przełóż wszystko do naczynia żaroodpornego i piecz 20 minut w piekarniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aloo Gobhi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aloo Gobhi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aloo Gobhi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aloo Gobhi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aloo Gobhi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aloo Gobhi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aloo Gobhi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aloo Gobhi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej