
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
40 gramów
2 łyżki
2 łyżki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyszczonego i wypatroszonego amura umyj, a następnie przekrój wzdłuż na połówki.
Krok 2
Usuń ości i pokrój ukośnie na porcje.
Krok 3
Posyp pieprzem i skrop sokiem z cytryny. Pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.
Krok 4
Rybę oprósz solą i mąką i usmaż na złoty kolor na oliwie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej