
Składniki
1 kilogram
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
150 gramów
50 dekagramów
0.5 szklanki
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyte mięso pokrój w dość grube słupki. Boczek pokrój w drobną kostkę. Cebulę i pieczarki w krążki.
Krok 2
Na dno naczynia żaroodpornego połóż boczek, mięso wymieszane z pieczarkami, posiekaną cebulą i czosnkiem. Oprósz pieprzem i przyprawą do mięs Knorr.
Krok 3
Zalej całość szklanką wody, gotuj na bardzo małym ogniu pod szczelnym przykryciem.
Krok 4
W połowie gotowania dodaj koncentrat pomidorowy rozmieszany z winem, dogotuj do miękkości. Podawaj z makaronem lub ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej