Antrykot duszony z winem. przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Antrykot duszony z winem.

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

150 gramów

50 dekagramów

0.5 szklanki

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte mięso pokrój w dość grube słupki. Boczek pokrój w drobną kostkę. Cebulę i pieczarki w krążki.

Krok 2

Na dno naczynia żaroodpornego połóż boczek, mięso wymieszane z pieczarkami, posiekaną cebulą i czosnkiem. Oprósz pieprzem i przyprawą do mięs Knorr.

Krok 3

Zalej całość szklanką wody, gotuj na bardzo małym ogniu pod szczelnym przykryciem.

Krok 4

W połowie gotowania dodaj koncentrat pomidorowy rozmieszany z winem, dogotuj do miękkości. Podawaj z makaronem lub ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Antrykot duszony z winem. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Antrykot duszony z winem. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Antrykot duszony z winem. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Antrykot duszony z winem. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Antrykot duszony z winem. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Antrykot duszony z winem. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Antrykot duszony z winem. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Antrykot duszony z winem. - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej