Apetyczna tortilla z szynką i żółtym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Apetyczna tortilla z szynką i żółtym serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

500

null

250

10 sztuk

3 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser zetrzyj na grubych oczkach tarki, zaś szynkę pokrój w kostkę.

Krok 2

Jedną tortillę podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, nałóż na nią kawałki szynki i odrobię żółtego sera, przykryj wierzch drugą tortillą i podsmaż do momentu, aż ser się roztopi.

Krok 3

Powtarzaj z pozostałymi składnikami, aż do ich całkowitego wykorzystania.

Krok 4

Apetyczne tortille podawaj na ciepło razem z ułożoną na wierzchu pomidorową salsą i śmietaną wymieszaną z ziołami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Apetyczna tortilla z szynką i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Apetyczna tortilla z szynką i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Apetyczna tortilla z szynką i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Apetyczna tortilla z szynką i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Apetyczna tortilla z szynką i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Apetyczna tortilla z szynką i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Apetyczna tortilla z szynką i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Apetyczna tortilla z szynką i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa warzywna
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej