
Składniki
3 ziarna
2 sztuki
3 sztuki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
150 gramów
2 sztuki
500 gramów
1 sztuka
100 mililitrów
300 gramów
2 łyżki
1 łyżeczka
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skrzydełka i mięso z golonki umyj, włóż do garnka i zalej zimną wodą.
Krok 2
Dodaj listki laurowe, ziele angielskie, kostki Rosół z kury Knorr, sól i pieprz. Gotuj i zbierz powstałe szumowiny.
Krok 3
Pokrój marchewki i dodaj do zupy.
Krok 4
Z mięsa mielonego, połowy posiekanej natki pietruszki, odciśniętej bułki, jajka, soli i pieprzu uformuj pulpeciki.
Krok 5
Koncentrat pomidorowy wymieszaj z zimną wodą, wlej do zupy. Dodaj śmietanę, dopraw do smaku.
Krok 6
Do zupy dodaj pulpeciki i gotuj jeszcze ok. 15 minut.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej