Aromatyczna zupa fasolowa ze śliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczna zupa fasolowa ze śliwkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

null

null

2 łyżki

null

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę umyj dokładnie i namocz na noc w wodzie.

Krok 2

Śliwki umyj zalej woda i odstaw na 3 godziny.

Krok 3

Zagotuj, wymieszaj razem z miodem i gałką muszkatołową.

Krok 4

Gdy fasolka będzie już miękka wymieszaj ze śliwkami, zagotuj i dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna zupa fasolowa ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna zupa fasolowa ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna zupa fasolowa ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna zupa fasolowa ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna zupa fasolowa ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna zupa fasolowa ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna zupa fasolowa ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczna zupa fasolowa ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej