
Składniki
2 sztuki
null
1 szklanka
null
null
4 sztuki
2 sztuki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śledzie umyj, namocz na noc w wodzie, tak samo jak fasolkę.
Krok 2
Śledzie obierz ze skóry i oczyść.
Krok 3
Fasolkę ugotuj w tej samej wodzie w której się moczyła, tak aby była miękka.
Krok 4
Cebulę i jabłka obierz, pokrój w kostkę i wymieszaj ze śmietaną. Dodaj fasolkę.
Krok 5
Dopraw do smaku. Na półmisku układaj kolejno warstwy śledzi i sałatki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej