Barszcz z pierożkami z soczewicą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz z pierożkami z soczewicą

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
28 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

250 gramów

3 szczypty

2 sztuki

3 łyżki

1 szczypta

3 szklanki

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę łączymy z wodą, żółtkiem, solą i 1 łyżeczka oliwy. zagniatamy elastyczne ciasto.

Krok 2

Soczewicę (zieloną i czerwoną) oraz czosnek podsmażamy na oliwie. Dodajemy tymianek oraz sól i pieprz do smaku a następnie mielimy w maszynce do mięsa przez duże oczka. Robimy małe pierożki i gotujemy je w osolonej wodzie.

Krok 3

Pierożki podajemy z barszczem przygotowanym wg. zaleceń na opakowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz z pierożkami z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz z pierożkami z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz z pierożkami z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz z pierożkami z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz z pierożkami z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz z pierożkami z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz z pierożkami z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz z pierożkami z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa pieczarkowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej