Barszczyk z jabłkową nutą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszczyk z jabłkową nutą

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

10 dekagramów

5 sztuk

2 sztuki

25 dekagramów

1 sztuka

15 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

70 dekagramów

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa obieramy i kroimy w drobną kostkę. Zalewamy 1,2 litra wody, dodajemy czosnek, liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy do miękkości buraczków, tzn. około 30 minut.

Krok 2

Wywar przecedzamy, wlewamy sok jabłkowy. Dodajemy barszcz czerwony Knorr, dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku świeżo zmielonym pieprzem i sokiem z cytryny.

Krok 3

Podajemy gorący- sam lub np. z pasztecikami.

Bernadetta

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszczyk z jabłkową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszczyk z jabłkową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszczyk z jabłkową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszczyk z jabłkową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszczyk z jabłkową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszczyk z jabłkową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszczyk z jabłkową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszczyk z jabłkową nutą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa krem z buraków
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej