
Składniki
1 kilogram
1.5 łyżeczki
2 sztuki
1 sztuka
1
1 sztuka
1 sztuka
30
1
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę wyfiletuj, opłucz i osusz. Następnie skrop cytryną, oliwą i posyp przyprawą Knorr. Odstaw na kilka minut a następnie usmaż na grillu.
Krok 2
Warzywa pokrój w cienkie paski, czosnek przeciśnij przez praskę. Przesmaż na rozgrzanej oliwie, dodaj wino i odparuj. Dopraw Delikatem Knorr. Wlej bulion i duś do miękkości.
Krok 3
Na półmisek wyłóż uduszone warzywa, na wierzchu połóż grillowane filety. Podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej