Bezowe mufinki z kokosem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bezowe mufinki z kokosem

Autor: Szczygiełek

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

50 gramów

4 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ubijamy białka na sztywno. Pod koniec dodajemy cukier i łączymy aby nie czuć cukru.

Krok 2

Wyłączamy mikser i mieszamy wiórki drewniana łyżką. Bardzo delikatnie, do połączenia się.

Krok 3

Przekładamy do foremek do ma finek, które uprzednio wykładamy papierem do pieczenia. Pieczemy 20 min w 140 stopniach, następnie wyciągamy je z formy na ma finki i w tym papierze do pieczenia stawiamy na kratce do pieczenia. Suszymy je w 100 stopniach przez 45 min. Jeszcze ciepłe pudrujemy cappuccino.

Krok 4

Ja osobiście wole zimne z lodówki, po przestygnięciu wkładam je na 2 godziny do lodówki. Można serwować ciepłe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bezowe mufinki z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bezowe mufinki z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bezowe mufinki z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bezowe mufinki z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bezowe mufinki z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bezowe mufinki z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bezowe mufinki z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bezowe mufinki z kokosem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej