Biało-zielony krem selerowy z porem i ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Biało-zielony krem selerowy z porem i ziemniakami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

1 szklanka

1 szczypta

2 sztuki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj oddzielnie w lekko osolonej wodzie korzeń selera, por i ziemniaki.

Krok 2

Stwórz trzy niezależne kremy, wszystkie ze śmietaną, ale zagęszczone rozgotowanymi przetartymi ziemniakami.

Krok 3

Tak powstałe zupy wylej oddzielnie na jeden talerz.

Krok 4

Udekoruj gałązkami selera naciowego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biało-zielony krem selerowy z porem i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biało-zielony krem selerowy z porem i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biało-zielony krem selerowy z porem i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biało-zielony krem selerowy z porem i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biało-zielony krem selerowy z porem i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biało-zielony krem selerowy z porem i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biało-zielony krem selerowy z porem i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Biało-zielony krem selerowy z porem i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej