
Składniki
1 sztuka
null
null
null
200 gramów
1 łyżka
1 sztuka
200 gramów
1 litr
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbasę i boczek umyj i zalej wodą.
Krok 2
Gotuj przez 30 minut razem z liściem laurowym i majerankiem.
Krok 3
Po tym czasie wyciągnij mięso, a do wywaru wlej zakwas, śmietanę i mąkę. Gotuj na małym ogniu.
Krok 4
Cebulkę posiekaj w drobniutką kostkę i zeszklij na tłuszczu, dodaj pokrojoną w kostkę kiełbasę i boczek.
Krok 5
Przesmaż, dodaj do zupy razem z tłuszczem i wymieszaj.
Krok 6
Dopraw do smaku, wrzuć posiekany drobniutko czosnek i gotuj jeszcze przez 5 minut.
Krok 7
Barszcz biały podawaj na gorąco, możesz udekorować zupę cząstkami ugotowanych jajek lub natką pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej