
Składniki
800 gramów
4 łyżki
1 opakowanie
1 litr
2 sztuki
3 łyżki
200 mililitrów
2 sztuki
3 sztuki
5 łyżek
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wołowinę podziel na mniejsze kawałki, każdy po 4-5dag. Następnie rozbij tłuczkiem mięso na klasyczne bitki.

Krok 2
Na patelni rozgrzej olej i podsmaż bitki uprzednio oprószając je mąką.

Krok 3
Jak będą złociste przełóż je do rondla. Na tej samej patelni usmaż cebulę pokrojoną w piórka. Jak będzie przyrumieniona dodaj ją do mięsa.

Krok 4
Wlej bulion, dodaj przyprawy i duś mięso ok. 20 minut na średnim ogniu.

Krok 5
Fix Knorr wymieszaj z śmietaną i musztardą. Następnie wlej sos do mięsa. Całość dokładnie wymieszaj i gotuj aż sos zgęstnieje i mięso będzie zupełnie miękkie.

Krok 6
Pod sam koniec gotowania dodaj posiekaną natkę pietruszki. Podawaj najlepiej z ziemniakami puree lub kaszą.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Schab a'la stroganoff Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Bitki wołowe w sosie musztardowym
Z czym kojarzy Wam się musztarda? Pewnie z letnimi wieczorami spędzonymi ze znajomymi na grillu? A próbowaliście wykorzystać ją jako dodatek do mięsa wołowego? Jeśli nie, to koniecznie wypróbujcie przepis na bitki w sosie musztardowym – w takim zestawieniu jest naprawdę „palce lizać”!
Dla kogo?
Dla wielbicieli mięsnych potraw koniecznie serwowanych w towarzystwie smakowitych sosów. Wołowina w sosie musztardowym syci na długo i jest po prostu pyszna!
Na jaką okazję?
Bitki wołowe w sosie musztardowym zdecydowanie polecają się na obiad! Zjedzone w rodzinnym gronie lub z przyjaciółmi zasmakują jeszcze lepiej.
Czy wiesz, że?
Jeśli chcesz dodać lekkości sosowi musztardowemu zawsze, zamiast śmietany możesz użyć gęstego jogurtu, np. tego w typie greckim. Natomiast natkę pietruszki zamień na inne świeże zioła.
Dla urozmaicenia
Choć proponujemy podawanie bitek wołowych w sosie musztardowym z ziemniakami puree lub kaszą, dobrze komponować się będą także z delikatnym ryżem i sałatką.