
Składniki
400 gramów
2 łyżki
50 gramów
100 gramów
1 opakowanie
50 gramów
null
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczniaki umyj i osusz na ręczniku papierowym. Grzyby i pomidory pokrój w paski.
Krok 2
Szalotkę i dymkę pokrój w piórka , a papryczkę chili posiekaj.
Krok 3
Na patelni rozgrzej olej, dodaj grzyby, podsmaż a następnie dodaj resztę składników, duś ok 5 min.
Krok 4
Do gotowych warzyw wlej Sos Knorr i gotuj na małym ogniu ok 6 min.
Krok 5
Podawaj w głębokim talerzu, dekoruj natką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej