Brokułowa zupa-krem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brokułowa zupa-krem

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
41 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 litr

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzać nieco oliwy na patelni. Cebulę posiekać i zeszklić.

Krok 2

Obrane ziemniaki i marchewkę umyć, pokroić i dodać do cebuli. Dusić około 5 minut na wolnym ogniu.

Krok 3

Przełożyć warzywa do garnka, dodać podzielone na różyczki brokuły i zalać wodą. Lekko posolić. Gotować 20-30 minut.

Krok 4

Teraz dodać pokrojoną mozzarellę i całość zmiksować. Podawać z dodatkiem śmietany.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brokułowa zupa-krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brokułowa zupa-krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brokułowa zupa-krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brokułowa zupa-krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brokułowa zupa-krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brokułowa zupa-krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brokułowa zupa-krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brokułowa zupa-krem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej