Bulion z grzybami i serem Tofu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bulion z grzybami i serem Tofu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

null

null

1 łyżka

1 łyżeczka

4 szklanki

1 łyżka

1 sztuka

4 szklanki

0.5 szklanki

1.5 szklanki

1 sztuka

6 sztuk

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby zalej wrzątkiem, pozostaw na 30 minut.

Krok 2

Odcedź posiekaj grzyby, wodę pozostaw.

Krok 3

Oleje rozgrzej na patelni i dodaj czosnek chili i cebulkę całość smaż 2 minuty.

Krok 4

Wodę z grzybów wlej po czym dodaj grzyby boczniaki oraz liście z limonki. Całości zagotuj.

Krok 5

Dodaj rosół z kury Knorr , sok z limonki ocet ryżowy i sos rybny, całość gotować i mieszać około 5 minut.

Krok 6

Włóż ser tofu, przypraw solą i pieprzem.

Krok 7

Całość zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bulion z grzybami i serem Tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bulion z grzybami i serem Tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bulion z grzybami i serem Tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bulion z grzybami i serem Tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bulion z grzybami i serem Tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bulion z grzybami i serem Tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bulion z grzybami i serem Tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bulion z grzybami i serem Tofu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej