
Składniki
1 łyżka
null
null
1 łyżka
1 łyżeczka
4 szklanki
1 łyżka
1 sztuka
4 szklanki
0.5 szklanki
1.5 szklanki
1 sztuka
6 sztuk
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby zalej wrzątkiem, pozostaw na 30 minut.
Krok 2
Odcedź posiekaj grzyby, wodę pozostaw.
Krok 3
Oleje rozgrzej na patelni i dodaj czosnek chili i cebulkę całość smaż 2 minuty.
Krok 4
Wodę z grzybów wlej po czym dodaj grzyby boczniaki oraz liście z limonki. Całości zagotuj.
Krok 5
Dodaj rosół z kury Knorr , sok z limonki ocet ryżowy i sos rybny, całość gotować i mieszać około 5 minut.
Krok 6
Włóż ser tofu, przypraw solą i pieprzem.
Krok 7
Całość zagotuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej