Sałatka z oliwkami i kukurydzą do mięsa i ryby
łatwe
9 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
50 gramów
3 łyżki
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
śmietanę wymieszać z majonezem i sosem Cezar. Dodać łyżkę octu balsamicznego.
Krok 2
Sałatę umyć i porwać na kawałki.
Krok 3
Pomidora umyć, sparzyć i pokroić na plasterki.
Krok 4
Ogórek umyty pokroić w słupki.
Krok 5
Umytą paprykę pokroić w słupki. Cebulę obrać i pokroić w krążki.
Krok 6
Wszystkie składniki przełożyć do miski. Posypać prażonym sezamem i skropić przygotowanym sosem.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej