Brukiew z marchwią i jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brukiew z marchwią i jabłkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

0.5 szklanki

2 łyżki

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brukiew i marchew pokrój w kostkę, zalej gorącą wodą, dodaj sól i cukier i ugotuj.

Krok 2

Jabłko obierz, pokrój na cząstki i dodaj pod koniec gotowania.

Krok 3

Z tłuszczu i mąki zrób zasmażkę, rozprowadź ją z bulionem.

Krok 4

Wlej do brukwi, wymieszaj i zagotuj. Dopraw do smaku. Posyp koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brukiew z marchwią i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brukiew z marchwią i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brukiew z marchwią i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brukiew z marchwią i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brukiew z marchwią i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brukiew z marchwią i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brukiew z marchwią i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brukiew z marchwią i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej