
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
150 gramów
2 łyżki
0.5 szklanki
1 łyżka
1 łyżka
0.2 szklanki
150 gramów
350 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa zgrilluj. Czosnek rozgnieć, cebule posiekaj.
Krok 2
Bazylię drobno zsiekaj. Odsącz kapary. Oliwki pokrój w plastry.
Krok 3
Seler pokrój w kostkę.
Krok 4
Na rozgrzanej oliwie podsmaż cebulę, czosnek i seler. Następnie przełóż wszystko do średniej miski.
Krok 5
Dodaj uprzednio zgrillowanego bakłażana, paprykę, kapary, orzeszki piniowe i bazylię.
Krok 6
Pokrój ciabattę na osiem kromek i posmaruj je z jednej strony dodatkową porcją oliwy. Pieczywo opiecz z obu stron. Nałóż na grzanki warzywną masę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej