Bułka nadziewana pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bułka nadziewana pieczarkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 ziarno

1 sztuka

1 szczypta

1 kilogram

1 szczypta

2 łyżki

1 sztuka

4 sztuki

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj, czosnek zmiażdż i zeszklij wraz z ziarnami słonecznika.

Krok 2

Pieczarki pokrój w paski, dodaj do cebuli. Dorzuć liść laurowy i ziele angielskie. Smażyć do czasu, gdy sos się zredukuje.

Krok 3

Wyjmij liść laurowy i ziele angielskie. Przypraw solą, pieprzem, chilli i maggi. Zestaw z kuchenki.

Krok 4

W bułkach zrób z boku dziurkę i wydrąż miąższ.

Krok 5

W tak powstały otwór włóż farsz pieczarkowy.

Krok 6

Bułki włóż do nagrzanego do 180-200 stopni piekarnika i piecz 5-10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bułka nadziewana pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bułka nadziewana pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bułka nadziewana pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bułka nadziewana pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bułka nadziewana pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bułka nadziewana pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bułka nadziewana pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bułka nadziewana pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Szynka w galarecie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej