Wołowina z chilli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowina z chilli

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

null

3 sztuki

0.75 kilograma

null

1 sztuka

null szczypt

null szczypt

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dużym rondlu rozgrzej olej i wrzuć do niego mięso. Smaż je do momentu, gdy się zrumieni, rozgniatając widelcem, tak by nie powstały zbyt duże grudki.

Krok 2

Do mięsa dodaj wszystkie przyprawy i smaż jeszcze 3-5 minut na średnim ogniu, cały czas mieszając.

Krok 4

Dodaj obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory. Duś potrawę na małym ogniu przez pół godziny.

Krok 5

Następnie dodaj odsączoną fasolę i chilli. Gotuj jeszcze przez 5 minut. Danie doskonale smakuje z ryżem. Możesz je serwować również z kwaśną śmietaną, posiekaną cebulą, tartym serem i awokado pokrojonym w kostkę. Rada: Po całkowitym ostygnięciu, chilli należy zapakować do hermetycznych pojemników i wstawić do zamrażarki. Można je tak przechowywać przez około 3 miesiące. Po rozmrożeniu koniecznie trzeba doprowadzić do wrzenia.

Krok 3

Fix Kurczak po meksykańsku Knorr rozprowadź w zimnej wodzie i wlej do mięsa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina z chilli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej