
Składniki
1 sztuka
1 łyżeczka
2 łyżki
400 gramów
0.5 szklanki
2 łyżki
1 łyżeczka
2 sztuki
2 sztuki
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek obierz i rozgnieć. Oczyść łodygi selera.
Krok 2
Usuń tłuszcz z polędwicy i owiń ją szczelnie w folię. Włóż do zamrażarki na mniej więcej godzinę, aż do częściowego zamrożenia. Następnie ostrym nożem pokrój polędwicę w cienkie pasy.
Krok 3
W międzyczasie pokrój koper oraz seler na cienkie paski i wymieszaj w misce z pozostałymi składnikami.
Krok 4
Na półmisku ułóż warstwę plasterków carpaccio. Udekoruj je sałatką z kopru włoskiego.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej