Cebiche przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cebiche

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

400 gramów

1 szczypta

0.5 łyżeczki

4 łyżki

0.25 szklanki

1 kilogram

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę pokrój w kostkę, polej sokiem z limonki, odstaw na około 5 godzin na najniższą półkę w lodówce.

Krok 2

Do ryby dodaj obrane ze skóry i pokrojone w kostkę pomidory bez pestek, ostrą papryczkę, sól, pieprz, oliwę, oregano i świeżo zmielony pieprz.

Krok 3

Odstaw do lodówki na kolejną godzinę. Rybę możesz udekorować awokado, cebulą i natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cebiche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cebiche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cebiche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cebiche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cebiche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cebiche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cebiche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cebiche - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
17 osób ogląda przepis:
Szynka w galarecie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej