Chińskie pulpety wołowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chińskie pulpety wołowe

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 szklanki

1.5

2 łyżki

3 sztuki

1.5 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżka

null

1

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mięsa dodaj Przyprawę Delikat, 1 łyżkę sosu sojowego, spirytus, imbir, posiekany czosnek i mąkę ziemniaczaną. Cebulę pokrój w kostkę - również dodaj do mięsa. Wyrób masę i uformuj pulpety.

Krok 2

W głębokim oleju rozgrzej mocno olej, uformowane pulpety włóż do koszyka do smażenia frytek i w ten sposób wstaw do gorącego oleju na 2 minuty. Wyjmij koszyczek, ułóż na ręczniku kuchennym tak, aby odsączyć tłuszcz.

Krok 3

Przygotuj rondel ze szczelną pokrywką. Włóż do niego kotlety, dodaj 2,5 szklanki wody, pozostały sos sojowy, cebulę i resztę zmiażdżonego czosnku oraz imbir. Szczelnie przykryj, zapiekaj w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez 45 minut.

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z wodą i zagotuj. Dodaj rozmrożone warzywa i gotuj na małym ogniu kilka minut. Upieczone pulpety i warzywa w sosie podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chińskie pulpety wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chińskie pulpety wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chińskie pulpety wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chińskie pulpety wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chińskie pulpety wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chińskie pulpety wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chińskie pulpety wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chińskie pulpety wołowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej