Chłodnik z buraków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik z buraków

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

400 mililitrów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz buraki i pokrój je na ćwiartki

Krok 2

Rozpuść 1 kostkę Rosołu z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr w 1,5 l gotującej wody. Dodaj buraki i kontynuuj gotowanie pod przykryciem przez ok. 25 minut.

Krok 3

Zmiksuj całość z sokiem z cytryny i śmietaną. Dodaj świeżo zmielony pieprz i sól (jeśli uznasz to za konieczne.

Krok 4

Podawaj tę zupę zimną - jako przystawkę. Do dekoracji posyp posiekaną natką.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik z buraków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik z buraków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik z buraków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik z buraków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik z buraków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik z buraków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik z buraków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik z buraków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Pieczona biała kiełbasa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej