Ciasteczka z żurawiną i czekoladą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasteczka z żurawiną i czekoladą

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

17 dekagramów

2 sztuki

5 dekagramów

2 łyżeczki

3 łyżki

1 łyżeczka

3 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Miękkie masło utrzyj z cukrem pudrem i jajkami na gładki krem . Gorzką i mleczną czekoladę pokrój w drobne kawałki . Owoce suszonej żurawiny opłucz i odsącz . Orzeszki drobno posiekaj .

Krok 2

Mąkę wymieszaj z cynamonem i proszkiem do pieczenia . Czekoladę , żurawinę i orzeszki dodaj do piany z jajek i przesiej na nią mąkę wraz z cynamonem i proszkiem do pieczenia . Pod koniec wlej mleko , wymieszaj i zagnieć twardsze ciasto .

Krok 3

Łyżeczką oddziel z ciasta kawałki i kładź je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia . Piecz ciastka w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni C około 15 minut .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka z żurawiną i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka z żurawiną i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka z żurawiną i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka z żurawiną i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka z żurawiną i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka z żurawiną i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka z żurawiną i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasteczka z żurawiną i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej