
Składniki
ciasto:
200 gramów
140 gramów
3 sztuki
80 gramów
3 sztuki
5 łyżek
0.5 łyżeczki
80 gramów
dodatki:
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Jeśli jabłka są bardzo soczyste, odciśnij je lekko na sicie. Masło rozpuść w rondelku. Jaja ubij z cukrem na puch.
Krok 2
Do masy jajecznej dodaj masę makową, jabłka, kaszę, proszek do pieczenia i orzechy, wymieszaj. Na koniec wlej, ciągle mieszając, rozpuszczone masło.
Krok 3
Masę przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach 22x28cm. Wstaw do nagrzanego do 180 st.C piekarnika na 55 minut.
Krok 4
Upieczone ciasto makowe pokrój na kawałki, polej polewą czekoladową i podawaj z lodami Carte d'Or Bakalia.

Dobra rada:
To szybkie ciasto z makiem z puszki można upiec również z innymi owocami, na przykład z gruszkami.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Carte d'Or Bakalia
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej