
Składniki
1 sztuka
4 łyżki
1 szczypta
250 mililitrów
1 łyżeczka
0.5 litra
1 pęczek
1 pęczek
500 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyszczone nerki namocz 30 minut w mleku. Grzyby oczyść i osusz, pokrój w plastry. Cebulę posiekaj.
Krok 2
Mięso pokrój w plasterki, oprósz Delikatem Knorr i pieprzem, obtocz w mące i zrumień na maśle na patelni.
Krok 3
Następnie przełóż do garnka kawałki mięsa warstwami na przemian z grzybami.
Krok 4
Dodaj posiekaną zieleninę, zalej śmietaną i duś pod przykryciem na wolnym ogniu przez ok. 30 minut.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej